REKLAM ALANI

6 Şubat 2018 Salı

Yararlı Yiyecekler Listesi Açıklandı

Yararlı Yiyecekler Listesi Açıklandı


‘Truly Healthy Family Cookbook’ kitabının yazarı diyetisyen Tina Ruggiero’ya sorularak hazırlanan listede, sağlıklı yaşam için tüketilmesi ihtiyaç duyulan gıdalar sıralandı. İşte o listedeki besinler...
Time Dergisi'nin sıraladığı en sağlıklı 50 besin şöyle:




- Portakal: Bağışıklık sistemini sağlamlaştırır.

- Kivi: Antioksidan koruma sağlar.

- Nar: Tüm meyvelerden daha çok C vitamini ve potasyum içerir.

- Ahududu: Kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir.

- Yabanmersini: Gözleri korur, yüksek kan şekerini azaltır.

- Greyfurt: Cildi temizleyip sindirimi dengeler. Kansere karşı faydalıdır.

- Mandalina: Tip-2 diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır.

- Avokado: Kalp hastalığı riskini azaltır.

- Muz: Kalbi koruma özelliği olan potasyum kaynağıdır.

- Domates: Hücrelerdeki DNA’yı korumaya yardım eder. Kansere karşı koyan enzimleri sağlamlaştırır.

- Patlıcan: Kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.

- Pazı: Magnezyum ve potasyum bakımından zengindir.

- Mantar: Kanserle mücadelede etkili bir antioksidandır.

- Lahana: Kanser riskini azaltır, kemikleri sağlamlaştırır. Toksin arındırıcıdır.

- Brokoli: Vücudu zehirli toksinlerden arındırır. Kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar.

- Rezene: Antioksidan özelliği vardır.

- Tatlı patates: A vitamini deposudur. B vitamini, yararlı lifler ve potasyum açısından da zengindir.

- Sarımsak: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kalbi korur. Etkili bir antiviraldir.

- Şekerpancarı: Tansiyonu ve kolesterolü düşürmede yardımcı.

- Ispanak: Folik asit deposudır. Yüksek oranda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum barındırır.

- Karnıbahar: Kanserle mücadelede vücudu kuvvetlendirir.

- Kara lahana: Cilt, göz ve dişler için yararlıdır.

- Soğan: C, B6, manganez ve potasyum deposudır.

- Bal kabağı: Hücrelerin geliştirir ve gözü korur.

- Tuna balığı: Beyin gelişimini sağlamlaştırır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu - Ançuvez: Protein deposudur. B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir.

- Sardalya: Beyin gelişimini kuvvetlendirir.

- Somon balığı: Cilt kanseri riskini azaltır.

- Tam buğday ekmeği: Kolon kanseri riskini yüzde 40 azaltır, sindirim sisteminin sağlığını korur.

- Kümes hayvanı eti: B vitamini bakımından zengindir.

- Kinoa: Amino asitler açısından çok zengindir.

- Yulaf ezmesi: Bağışıklığı güçlendirici ve kolesterolü düşürücü özellikler sahiptir.

- Kenevir tohumu: Yağ asitleri, E vitamini ve amino asit zenginidir.

- Firavun buğdayı: E vitamini, selenyum, magnezyum, çinko, fosfor, B vitamini zengini - Yeşil mercimek: Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayıp, kan şekerini düzenler.

- Kavılca buğdayı: Düşük kalori için eşsiz bir besin kaynağıdır.

- Ceviz: Kalp sağlığına yararlıdır.

- Badem: Koleterolü düzenleyip, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Chia çekideği: Kalsiyum deposudur.

- Keten tohumu: B vitamini, potasyum ve demir benzer biçimde mineraller açısından çok zengindir.

- Yumurta: Sinir sisteminin sağlığı ve hücre yapısının sağlığı açısından faydalıdır.

- Kefir: Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir. Bağışıklık sistemini sağlamlaştırır.

- Yoğurt: bağırsağı düzenleyen faydalı bakterileri kuvvetlendirir, bağışıklığı destekler.

- Hindistan cevizi: Kalp sağlığı na faydalı. Yağları yakar - Zeytinyağı: Kalp sağlığını kuvvetlendirir. Bolca miktarda antioksidan barındırır.

- Kimyon: Kalp sağlığını destekler, enfeksiyonlara karşı etkilidir.

- Zerdeçal: Antiviraldir. Alzheimer ve kansere karşı etkilidir.

- Tarçın: Beyin ve bağlarırsak sağlığına faydalıdır.

- Kırmızı çay: Antioksidandır. Kalsiyum ve demir şeklinde mineraller açısından zengindir.

- Kırmızı şarap: Koroner kalp hastalığı riskini azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder